Sunday, July 15, 2012

Bukti Pendapatan Projek Jobdirumah..

Maaf dah lama saya tak update blog nie. Baru2 nie ade yang bertanye kat saya, apa bukti yang saya mendapat pendapatan.. Ok ini pendapatan yang saya dapat..





Ini bukti pendapatan yang saya terima melalui latihan Jobdirumah. Dan Yes! Korang WAJIB kena ade Paypal untuk menerima bayaran daripada company international or individu bergantung pada siapa yang menawarkan pekerjaan kepada anda. Tak tahu ape tu Paypal? Sebab tu kena join :) Semua dah diterangkan dalam latihan..

Ini pendapatan saya membuat website dan install  plugin dalam website. Pendapatan bukanlah fixed so lain orang lain service lain pendapatan korang akan dapat bergantung kepada pihak yang mengambil anda bekerja. Saya nasihatkan korang bermula dari bawah dulu :)

Maaf nama majikan saya dan email majikan terpaksa di blank kerana privacy. Ini saya mengunakan 2 email dalam 1 akaun Paypal. Sebab tu ada 2 beza email disana. Tak percaya? Try contact saya guna email tu :p

Ok setakat ini saje.. Berminat sila daftar dengan klik banner disebelah kanan ni >>>>>>

14 comments:

  1. kalau dpt dlm USD mcm tu, mcm mana kita nak retrieve duit tu dlm RM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. paypal sekarang nie dah boleh withdraw ke bank malaysia, so dunt worry..

      Delete
  2. Salam..byk dpt job dkt website mana?

    ReplyDelete
  3. salam, saya nak cuba job nie susah x? sebab melibatkan company luar negara..

    ReplyDelete
  4. muet: dalam jobdirumah tu semua website akan diberikan. Yang penting kena rajin je buat kerja tu. Insyallah dapat

    ReplyDelete
  5. sy nk try email sy nor.ayue191@gmail.com sy bminat tp xpham la.huhu..kalo x kberatan tlg guide sy ya.tq

    ReplyDelete
  6. ape yg perlu kita buat yer?sy x paham la...job di rumah ni same ke dgn survey yer?tlg terangkan pd sy tq...anikhafiz82@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...saya dah dapat komisyen yang pertama...yg ni buat saya makin bersemangat nk mempromosikan affiliate Jobdirumah ni...

    ReplyDelete
  8. kalo umur tak capai 18 thn bole join tak...sebab nak simpan duit utk U nanti...skrg tgah tunggu result SPM..Harap ada yg boleh membantu..emailkan di zulqarnain0000@live.com.my

    ReplyDelete
  9. saya nak tanye berkenaan dengan akaun paypal.. perlukan kredit kad ke tuk link dengan paypal? email saya.. muhammadsafwanalias@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, awak.

      Kalau nak ada account PayPal kene ada credit card untuk sah kan account je. Die akan charged USD1 (dalam RM3.40) and you kene call customer service bank credit card you untuk dapatkan verification code.

      Then code tu you hantar ke PayPal sebagai bukti you ni bukan spammer and diorang akan masukkan balik duit tu dalam credit card you. PayPal tak amek pun duit tu.

      Untuk bukak PayPal you also kene hantar kat diorang gambar IC you depan belakang and bill mcm TNB or air sebagai bukti address. Lepas tu you da boleh gunakan PayPal account. Kalau you da buat semua ni, kejap je account PayPal you da active, dalam 2-3 hari je (kalau hari weekdays la).

      You pun boleh linkkan Malaysian account ke PayPal you so that bile you dapat duit kat PayPal, awak boleh transfer ke bank local and withdraw duit tu.

      Untuk link kan account Malaysia, awak kene hantar gambar latest statement. Tapi part atas tu je, yang die tulis account number, nama and address and tarikh statement apa semua. Tapi cuma satu je la. Kalau awak keluarkan duit dari PayPal ke account Malaysia awak kurang dari RM400, die akan charge RM10. Kalau awak transfer dari PayPal ke bank awak lebih dari RM400 die no charge.

      Hope this helps!

      Delete
  10. Kalau xde kredit kad blh ke join?

    ReplyDelete