Monday, April 23, 2012

Adakah Jobdirumah Scam atau Penipu?

PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas

Lain-lain
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
- Boleh mengikut arahan
- Sanggup bekerja keras
- Berfikiran positif
- Bermotivasi tinggi
- Berdisiplin diri



KISAH SAYA ATAU BOLEH DIKATAKAN TESTIMONI?

Saya nie graduan menganggur yang dulu bingung mencari sana sini kerja. Saya terjumpa website yang menawarkan bekerja dirumah ini. Saya baca penerangan di website tersebut tapi masih kurang yakin, al maklum lar dah pernah banyak kali tertipu kerja seumpama tu. Tapi saya nie jenis tak mudah putus asa. Saya mula 'tanya' pak cik Google dan mak cik Yahoo. Malangnya saya tak jumpa pun orang komplen pasal kerja yang ditawarkan tu. Saya tak puas hati, sampai encik Youtube pun saya pergi 'tanya'. Tak jumpa jugak yang mengatakan kerja nie scam/penipu. Jadi saya pun mengambil keputusan untuk join sekadar mencuba lagipun tak mahal. Masa tu saya terpikir kalau tertipu lagi bukan rezeki saya lar. Selagi tak mencuba mana kita nak tahu? Betul tak?.


Saya dah buat bayaran dan keesokannya terima panduan-panduan yang mereka janjikan. Alhamdulillah setelah mencuba memang terbukti benar kata-kata mereka yang pernah cuba selama ini. Rugi saya tak mencuba awal-awal. Kerja-kerja yang mereka berikan tak lar susah mana pun. Syukur akhirnya dapat jugak buat duit dirumah jer.

Kepada yang berminat sila ke link ini [ http://goo.gl/rwpsn ] dan fahami penerangan mereka.

Jika berminat boleh terus mendaftar. Jika tidak berminat, anda boleh tutup website tu dan cari kerja lain. Saya tak rugi apa-apa pun. Saya hanya memberi peluang sahaja. Terpulang kepada anda 'Take it or Leave it'.


Jika masih kurang paham, sila komen dibawah nie.

Insyaallah ade kesempatan saya akan reply pertanyaan anda.

Saya ulang sekali lagi. Kerja dirumah ini HANYA UNTUK ORANG YANG SERIUS MENCARI KERJA!. Jika anda seorang yang PEMALAS! Kerja ini bukan untuk anda!

Terima Kasih kerana meluangkan masa untuk membaca''. Selamat mencuba!

No comments:

Post a Comment